Pescuitul, interzis pe dig

Pescuitul, un sport al relaxării, așa cum îl numesc mulți bărbați, a devenit interzis pe digul de larg din Portul Constanța. Măsura este una de siguranță, însă chiar și așa, oamenii care vin frecvent în zonă se arată nemulțumiți de această restricție.

Dacă de obicei în zilele de week-end digul de larg din Portul Maritim Constanța era punctul de întâlnire pentru pescarii amatori din oraș, acum aici este pustiu. Asta din pricina unei măsuri de siguranță adoptată de către autoritățile locale, tot pentru ei, pentru a preîntâmpina eventualele tragedii.

Vântul foarte puternic face ca la țărm valurile ce se formează în largul mării, să se izbească cu putere de stabilopozi devenind un real pericol pentru oamenii care vin în zonă pentru a pescui. Cu toate acestea, pescarii amatori se arată nemulțumiți de această măsură, însă, spun ei, nu au ce face și respectă decizia luată de către autorități.

Chiar dacă restricția este încă în vigoare, nu există nimeni care să verifice dacă aceasta este și respectată, apelându-se astfel, doar la bunul simț al pescarilor de a nu depăși limita impusă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea