(UPDATE) Pescuit din pasiune

Fiecare cu pasiunea lui! Asta ar avea de spus pescarii care se trezesc cu noaptea în cap ca să stea cu undiţa întinsă pe malul lacului. Chiar dacă pentru mulţi constănţeni este greu de înţeles ce anume îi atrage pe oameni la această activitate, cert este că pescuitul devine tot mai atractiv chiar şi pentru neiniţiaţi. Cu atât mai mult la început de vară, când captura poate fi pusă direct pe grătarul încins şi savurată sub razele generoase ale soarelui.

Adevăraţii pescari sunt cei care îşi dedică toată ziua şi jumătate de noapte acestei activităţi. Oamenii vin cu undiţa pregătită dinainte să răsară soarele pentru că, spun ei, atunci trage peştele cel mai bine. Dovada o face captura cu care pleacă acasă.

Pentru alţii însă, pescuitul este doar o formă de relaxare. Trage, nu trage, importantă este experienţa… de a sta cu undiţa întinsă pe lac.

Majoritatea constănţenilor “dau” la guvizi şi crapi. Dacă primii sunt de cele mai multe ori prea mici ca să fie gătiţi, crapul se transformă într-un adevărat deliciu culinar.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan