Pescador turcesc, oprit în focuri de armă

Polițiștii de frontieră constănțeni au folosit armamentul din dotare pentru capturarea unui pescador turcesc, al cărui echipaj nu s-a supus somațiilor. Mai mult, în încercarea de a se sustrage, ambarcațiunea a intrat în coliziune cu o șalupă a Gărzii de Coastă.

O navă  aparținând  Ministerului Afacerilor Interne, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, luni seară, în jurul orei 21.00, la aproximativ 64 de mile marine est de Constanţa, o ambarcaţiune suspectă. Existau informații precum că echipajul acesteia desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în apele teritoriale ale României. Astfel că șalupa Gărzii de Coastă a pornit în direcția indicată, pentru abordarea pescadorului, identificat ca fiind sub pavilion turcia, inscripţionat „CAN HAN”. Întrucât echipajul acestuia nu s-a supus somaţiilor verbale, pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control, poliţiştii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei. Chiar și așa, echipajul pescadorului a ignorat avertismentul polițiștilor, continuându-și deplasarea, ulterior intrând în coliziune cu nava MAI. La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, fiind remorcat către Portul Constanța.  A doua zi, poliţiştii de frontieră au făcut cercetări, sub coordonarea unui procuror,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

“pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, „pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului” şi „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.