Personajele lui Caragiale au prins viaţă astăzi pe scena Casei de cultură din Năvodari

Zeci de elevi au participat la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Național de Teatru *Spiritul lui Caragiale* organizată de şcoala Gimnazială George Enescu.

Micii actori au intrat imediat în pielea eroilor lui Caragiale şi au reuşit să aducă pe scena din Năvodari personaje celebre. Rând pe rând în fața spectatorilor și-au făcut apariția răsfățatul D-l Goe , Zoe și Zaharia Trahanache, Mița Baston, Agamiță Dandanache și Rică Venturiano.

Președintele juriului a fost directorul artistic al Teatrului de Stat Constanța, Bogdan Caragea, iar în deschiderea Festivalului de Teatru *Spiritul lui Caragiale* a evoluat trupa câștigătoare a marelui trofeu de anul trecut de la școala gimnazială Tudor Arghezi din Năvodari. Ropote de aplauze au însoțit fiecare replică.

A fost încă un prilej pentru cei prezenți să remarce actualitatea textelor lui Caragiale. Așa cum se întâmpla în urmă cu mai bine de un secol, personajele marelui dramaturg pot fi regăsite şi acum în viaţa de zi cu zi.

După o competiție strânsă între trupele participante la festival, juriul a deliberat. Marele trofeu rămâne la Năvodari.

Talentul copiilor din Năvodari a fost răsplătit și printr-un premiu special, iar elevii Școlii “Tudor Arghezi” au ocupat un binemeritat loc întâi.

Pe lângă părinți și elevi, la activitate au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ai administrației publice locale, dar și cadre didatice.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima