Persoanele fără venituri, bune de plată

Pentru a beneficia de serviciile oferite de sistemul de asigurări sociale de sănătate, cei care nu realizeaza venituri vor trebui sa achite lunar suma de 57 de lei. Persoanele care vor refuza să facă plata lunar vor scoate bani din buzunar ori de câte ori vor avea nevoie de servicii medicale.

Persoanele care nu realizează venituri vor avea două variante pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate . Concret, aceste persoane vor putea opta între plata lunară a CASS, situaţie în care vor avea de achitat peste 700 de lei pe an, şi plata doar în momentul în care vor accesa serviciile acordate de sistemul public de asigurări sociale de sănătate, caz în care vor scoate din buzunar mai mult de 400 de lei.  Modificarea vine după ce, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, românii fără venituri sunt obligaţi să se înregistreze la Fisc şi să achite CASS de 57 de lei pe lună.

Pentru prima data, un membru al Guvernului trece peste limita constitutionala a prezumtiei de nevinovatie si acuza fiecare cetatean roman fara venit pentru mai mult de sase luni de… evaziune fiscala.

Aproape 3 milioane de români cu vârste peste 18 ani nu sunt asigurați în sistemul public de sănătate.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes