Persoanele cu un venit lunar mai mic de 400 de lei din Medgidia vor primi tichete valorice (VIDEO)

Persoanele cu un venit lunar mai mic de 400 de lei din Medgidia vor primi tichete valorice. Decizia a fost luată în sedinţa de consiliu local, iar distribuirea lor va începe de luna viitoare, în două tranşe.

Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de la Medgidia au fost 17 puncte aprobate în totalitate de cei 15 consilieri prezenţi. Intens dezbătut a fost subiectul rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012. Prin această modificare persoanele defavorizate din oraş ar putea primi tichete valorice.

Tichele vor fi achiziţionate cu 150 de mii de lei şi ulterior  oferite în 2 tranşe persoanelor cu venituri de pînă la 400 de lei, persoanelor asistate social şi celor cu handicap grav sau sever. Persoanele incadrate in aceste categorii ajung in evidenţa administraţiei locale pe liste avizate de Casa de Pensii Constanţa, de Inspectoratul teritorial pentru persoanele cu handicap si de biroul de ajutor social din cadrul Primăriei Medgidia prin  Agenţia de prestaţii sociale Constanţa. La acest moment pe raza municipiului Medgidia sunt inregistrate aproape 3 mii de dosare.

Anul viitor se intenţionează marirea numărului de tichete valorice sau marirea sumei pentru fiecare carton în parte în funcţie de fondurile de care va dispune administraţia locală.

Reporter: Loredana Balasa ; Imagine: Dan Pauna