Persoanele cu dizabilitati nu au parte de atentia autoritatilor

Persoanele cu dizabilitati nu au parte de atentia autoritatilor si nici de ajutorul institutiilor publice sau private. Asta se poate vedea prin lipsa rampelor, atat de importante pentru ele, dar si prin alte probleme reclamate chiar de cei care au nevoie de ajutor. De asemenea, facilitatile existente pentru persoanele cu dizabilitati par sa fie facute mai mult de “gura lumii”.

De fapt, paznicii doar au grija ca turistii si constantenii sa nu umble la acele butoane, incat exista riscul de electrocutare. Tocmai din acest motiv, au lipit un carton pentru ca nimeni să nu umble la rampa pentru persoane cu dizabilitati.

Persoanele cu dizabilitati atrag atentia si asupra altor nereguli pe care le intalnesc in fiecare zi. Semafoarele ii ajuta extrem de mult, insa doar cand acestea functioneaza. La fel se intampla si cu dalele de pe trecerile de pietoni, care dispar pe zi ce trece. Din pacate nu sunt inlocuite la timp, iar asta le ingreuneaza si mai tare viata persoanelor cu nevoi speciale.

Insa nu doar autoritatile ignora persoanele cu dizabilitati. Fie ca vorbim despre partide politice, cluburi de fotbal sau societati comerciale, se pare că toti au uitat ca printre noi traiesc si persoane cu nevoi speciale. Majoritatea magazinelor au zeci de trepte in locul rampelor, iar modelul „de succes” a fost preluat si de partidele politice.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Andrei Seleverdeanu