Perseidele, pe cerul Constanței

Ploaia de stele căzătoare poartă numele de Perseide, iar astronomii spun că ele reprezintă, de fapt, particule de praf cosmic sau meteori, care provin din constelația Perseu. În contact cu aerul, acestea se aprind și „ard” în atmosfera Pămîntului. Așa se traduce științific spectacolul pe care ni-l oferă cerul.

Turiștii și constănțenii care se află pe litoral în această perioadă sunt privilegiați, spun specialiștii, și asta pentru că pot observa fenomenul chiar de pe plajele de la mare, dacă vom avea parte de un cer senin. Dacă nu, pentru că un astfel de fenomen merită văzut, mai ales pe timpul verii, cînd se preconizează un număr impresionant de stele căzătoare, cei de la Observatorul din Constanța sunt la dispoziția pasionaților de astrologie, dar și a curioșilor care vor să vadă „Ploaia de stele”.

Spectacolul astral de anul acesta începe pe 12 august, iar maximul curentului de meteori va fi înregistrat între orele 18 şi 23:45, ora României. Predicţiile spun că se vor putea vedea maximum 100 de meteori pe oră, în condiţii ideale.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu