Permisul auto, pe lista de dorințe

Persoanele care au peste 18 ani și își doresc să obțină permisul auto trebuie să scoată din buzunar aproximativ 1000 lei. Dacă unele şcoli auto au decis să-şi majoreze tarifele din această lună, altele însă nu şi-au mai mărit taxele de şcolarizare de luni bune. Asta deoarece doresc să aibă cât mai mulți cursanţi.

Viitorii şoferi trebuie să ştie că la Medgidia școlile de șoferi fac tot posibilul pentru a menține tarifele la fel ca anul trecut. Instructorul auto Iulian Matei spune că școala pe care o reprezinta nu va majora preţurile momentan. În pachet sunt incluse modulul teoretic, costurile pentru carburant şi contravaloarea serviciilor prestate de instructor către client.

Potrivit ultimelor reglementări impuse de Autoritatea Rutieră Română școlile de șoferi trebuie să își înregistreze toți cursanții în Registrul Național al Cursanților dar și în Registrul Unic al acestora. De asemenea elevii trebuie să parcurgă 25 de ore de teorie și 30 de ore de practică ale unei școli de șoferi pentru a se putea înscrie la examen. La început de an la Medgidia persoanele interesate de obținerea permisului de conducere apelează cu încredere la aceste servicii.

Reamintim că din luna octombrie a anului 2015 a intrat în vigoare o nouă lege prin care cursanții care au picat traseul nu mai sunt obligați să susțină încă o dată proba teoretică. Astfel că succesul la examenul teoretic oferă accesul la cel practic de mai multe ori pe o perioadă de un an.

Redactor: Andreea Barbu