Permise de conducere obținute mai ușor

Schimbarea regulilor de examinare privind obținere permisului auto îi bucură nespus pe candidați, dar și pe instructori. Din octombrie, elevii care sunt respinși la proba practică nu vor mai repeta proba teoretică, ceea ce îi face pe reprezentanții școlilor de șoferi să considere a fi o decizie dreaptă și favorabilă ce se aliniază normelor din alte state europene.

În numai câteva zile, elevii școlilor de șoferi vor obține cu mai mare ușurință permisul de conducere dacă știu bine teoria. Promovarea probei teoretice le va garata o treaptă promovată. Candidații nu vor mai repeta examenul susținut pe calculator dacă au ghinionul să pice proba practică.

Implementarea noii reguli le va permite candidaților să susțină de mai multe ori proba practică, însă la un interval de 15 zile de la respingere, pe o perioadă de un an.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne privind pricedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere îi bucură nespus și pe cursanți. De cele mai multe ori, picau proba practică, din cauza emoțiilor, și erau nevoiți să repete și proba teoretică.

Schimbarea procedurii privind obținerea licenței de conducere a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare din 5 octombrie.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea