Pericolul din paharul de suc

Frumos colorate în roșu, verde sau galben, pentru a ne induce faptul ca este vorba despre suc de portocale, fructe de padure sau kiwi, cu foarte mulți coloranți, băuturile cu gheață de la tonomat ne pot afecta sănătatea.

Inainte de a cumpara sucuri comercializate la dozatoare, ganditi-va de doua ori, fiindca va puteti risca sanatatea. Acestea nu au in componenta lor fructe sau produs natural, ci coloranti puternici si periculosi cu arome artificiale.Sucurile galben- portocaliu contin coloranti sintetici E122 care pot induce hiperactivitate, deficienţă de concentrare, urticarie sau edem cu potenţial cancerigen.Sucurile rosii contin coloranti artificiali E129  si E124 ce pot provoca alergii, dar si cancer.Colorantul galben  E102 artificial poate provoca alergii la persoanele ce reacţionează alergic şi la aspirină sau la persoanele cu astm. Cu toate astea, racoritoarele se vand ca painea calda.

Majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul bauturilor cu gheata.

Incantati de culori, majoritatea consumatorilor sunt copiii.  

Exista insa si medgidieni care refuza aceste bauturi si prefera sa se hidrateze cu apa.

Daca doriti sa va racoriti , din fericire exista o multime de inlocuitori pentru bauturile cu gheata, care nu pun sanatatea in pericol datorita continutului bogat in vitamine si minerale esentiale.

Redactor: Robert Tănasă