Pericolul bacteriei E-coli

Bacteria E-coli a făcut ravagii în ultimele zile din județul Argeș. Mai mulți copii au fost transportați la spitalul Marie Curie din Capitală pentru investigații amănunțite. De-a lungul timpului, astfel de cazuri au fost înregistrate și la Constanța, iar specialiștii spun că boala provocată de această bacterie are cauze ce țin de igienă.

Copiii cu vârsta până în trei ani din județul Argeș, infectați cu bacteria E coli au fost ajuns sub supravegherea medicilor din capitală. Din păcate, unul dintre micuți a pierdut deja lupta cu viața din cauza complicațiilor. Rata mortalității în cazul infectării cu această bacterie este foarte mare. De-al lungul timpului, astfel de cazuri au fost înregistrate și la Constanța.

Boala este una extrem de gravă, iar cei mai mulți pacienți au nevoie de îngrijiri speciale acordate de medicii de specialitate.

Cea mai des întâlnită cauză a apariției acestei boli este o tulpină a microbului Escherichia coli(spune ea pe sincron cum se citeste) care produce o toxină care este apoi elimitată în corp.

Cei mai afectați sunt copii cu vârsta până în 3 ani. Însă și bătrânii de peste 65 de ani se pot îmbolnăvi ușor și asta din cauza faptului că sistemul lor imunitar este scăzut.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea