Pericole de inundații, la malul mării

Multe dintre localități din Dobrogea abia își revin după intemperiile de anul trecut.

Cantitățile uriașe de apă au distrus peste 50 de case și gospădării din sudul și vestul județului, au distrus kilometri de drumuri și au izolat localități întregi. Anul acesta, oamenii se pregătesc de pe acum să facă față furiei dezlănțuite a naturii.

Edilii se așteaptă la orice, de aceea încearcă din răsputeri să rezolve de pe acum, situațiile care ar putea apărea. Decolmatarea rigolelor este principalul lucru de făcut, spun cei de la Apele Române, care arată cu degetul spre primarii din județ.

Pe de cealaltă parte însă, primarii trag însă și ei un semnal de alarmă. Pe lîngă problema inundațiilor, din cauza diverselor lucrări de industrializare, locuitorii se confruntă cu alunecări de teren și riscă să rămînă fără locuințe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, le-a cerut celor din administrația locală resursele necesare pentru a putea interveni în situații limită.

Anul acesta, sezonul inundațiilor a fost deschis la Cernavodă. Cantitățile însemnate de precipitații de zilele trecute au dus la prăbușirea unei case.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima