Performanțe frumoase pentru tinerii karateka de la CS Dinamic Constanța

Performanțe frumoase pentru tinerii karateka de la CS Dinamic Constanța, aflați, la finele săptămânii trecute, la startul primei competiții importante a sezonului, Campionatele Naționale de Karate Shotokan – SKDUN, desfășurată sâmbătă și duminică, la Sala Apollo din capitală.

La startul Campionatelor naționale de karate shotokan – SKDUN, s-au aflat peste 800 de practicanți, reprezentând cele mai puternice cluburi din țară, clubul constănțean condus de Sensei Gabriel Popescu fiind prezent cu 20 de sportivi, de la cei mai mici, copii de 5-6 ani, până la minicadeți. Palmaresul delegației constănțene este unul notabil: cinci titluri de campioni naționali, trei medalii de argint și 12 de bronz. Deasemenea, au fost obșinute trei locuri 4, trei locuri 5 și un loc 6, rezultate importante, în condițiile în care clasările între primi șase permit participarea la viitoarea ediție a Campionatelor Europene, programată la începutul lunii aprilie, la Nürnberg (Germania).

Titlurile de campioni național au fost cucerite de Vivian Stoian, kata minicadeți, Bianca Mocanu, tot kata minicadeți, Diana Burnaz, câștigătoare în proba de kumite, copii 2, Andrei Belecciu, kata copii 1, și Cristian Dinu, kumite sanbon, aceiași categorie de vârstă. Pe podium au urcat Bianca Iordache, Alexandra Duduță, David Constantin, Robert Alexe, Alexandru Vâlsan, Gigi Popa, Albert Constantin, Doru, David Bangheorghe și Lavinia Ciobanu. Evoluții apreciate, cu clasări în apropierea podiumului, au obținut Ingrid Alexe, Edi Iorga și Gabriela Adumitroaie. Sportivii de la CS Dinamic Constanța sunt pregătiți de sensei Gabriel Popescu, Brîndușa Popescu, Laura Țuțuianu și Ionuț Niculae.

Pentru sportivii constănțeni urmează o nouă provocare majoră, atât din punct de vedere sportiv, cât și… financiar! În perioada 1-3 aprilie, la Nürnberg (Germania), au loc Campionatele Europene de karate shotokan – SKDUN, competiție la care clubul de la malul mării speră să poată deplasa un număr cât mai mare de sportivi.

Redactor: Paul Alexe