Performanță de excepție pentru o elevă din Constanța

Roxana Vătămanu a luat nota maximă la BAC-ul american. Tânăra este elevă in clasa a XI-a, la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, si a obținut punctajul maxim la proba de matematică a testului SAT (es-ei-ti), situându-se în procentul de unu la sută al elevilor din lume care reușesc această performanță.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aOJ0ScE_QbA[/youtube]

La nivel international, testele SAT (es-ei-ti) reprezinta echivalentul american al Bacalaureatului românesc, iar matematica este considerata cea mai dificla materie. Roxana Vătămanu a susținut testul în luna ianuarie și a obținut la matematică un punctaj de 800, maximum posibil. In toata lumea, doar unu la sută dintre elevi reusesc sa adune toate cele 800 de puncte.

Pare simplu. Roxana te uluieste cu naturaletea ei, iar munca asidua pe care o depune zilnic i se pare ceva firesc.

Roxana Vătămanu este de loc din Brăila și a ales sa studieze matematica la Constanta. A trecut de niveul ei de clasa de liceu si a fost preluata de un profesor special care s-o pregateasca pentru competitiile internationale.

Roxana dorește să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică, preferând în special mediul academic din Statele Unite ale Americii. Tânăra spune că subiectele testului nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească.

Scholastic Assessment Test (SAT) este un examen standardizat american, care implică o pregătire complementară programelor școlare de liceu din România și pe care trebuie să îl susțină oricine dorește să studieze într-o facultate americană.

Eleva de 17 ani nu doar ca e cea mai buna la matematica, dar e si apreciată de colegii ei.

In acest moment, Roxana a început deja pregătirile pentru Olimpiada județeană de chimie, pentru proiectarea unei stației spațiale la un Concurs NASA, dar și pentru Concursul Internațional InfoMatrix.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.