Percheziții ale DNA la Academia Navală

Procurorii militari din cadrul  DNA Constanța au efectuat,în cursul zilei de azi, percheziții  la mai multe locații din municipiu, printre care se numără și Academia Navală.  Cercetările vizează fapte de corupţie în legătură cu promovarea unor examene.

Procurorii anticorupție au bătut, joi, la poarta Academiei Navale din Constanța, nu pentru a face vreun instructaj cuiva, ci pentru a ancheta mai multe cadre universitare, bănuite pentru săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu promovarea unor examene sau a unor restanțe.

DNA a anunţat pe pagina oficială, joi, că procurorii au efectuat  în total şapte percheziţii în Constanţa, dintre care trei la sediul unei instituţii publice – Academia Navală, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în 2016.

“Procurori militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în cursul anului 2016. În cursul zilei de 10 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii situate în judeţul Constanţa, din care trei locaţii sunt situate în sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane”, se arată într-un comunicat al DNA transmis agenției Agerpres.

Redactor: Daniel Albu