Pentru o alimentaţie sănătoasă, nutriţioniştii recomandă alimentele bio (VIDEO)

Este deja ştiut acest lucru, numai că românii se feresc să le cumpere pentru că preţurile acestora sunt mai mari.

De exemplu in Mangalia, mai putin cunoscut este faptul ca exista o carmangerie care vinde in mod special carne si produse alimentare bio. Produsele certificate ecologic, sunt cele care nu sunt modificate genetic si care nu contin alte ingrediente chimice. Astfel ca, sunt cele mai recomandate de medici.

Chiar daca sunt cele mai sanatoase preparate, ele au un prêt mai ridicat decat produsele cumparate dintr-o carmangerie normala, spun clienţii care le evită.

La magazinul de comercializare a carnii certificate ecologic, produsele nu sunt cu mult mai scumpe decat cele care obisnuiesc sa fie vandute pe piata. Doar 1 leu sau doi fac diferenta intre alimentele organice si celelalte.

Notiunea de bio este valabila si pentru legume si fructe. De cele mai multe ori insa ne pacalim. Pentru ca in piata negustorii declara ca produsele pe care le vand sunt naturale 100%. Dar  lucrurile nu stau chiar asa.

De tinut minte este ca alimentele organice sau bio, pot fi consumate de oricine, indiferent de varsta. Cu atat mai mult cu cat o persoana sufera de o maladie, indiferent de gravitatea ei.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan