Pentru ce beneficii miraculoase este cunoscută passiflora

Denumirea “populară” de floarea pasiunii sau floarea Patimilor lui Hristos, este o plantă, care crește mai ales in zonele tropicale umede, din America de Sud si Centrală.

Frumusețea florilor sale i-a fascinat pe coloniști, care au adus-o la curtea regelui Spaniei incă de acum 400 de ani, de unde s-a răspândit in toată Europa.

Proprietățile terapeutice ale părților aeriene inflorite de Passiflora au fost descoperite de secole de europeni, care au folosit-o ca somnifer si remediu in tulburările emoționale.

In tratamentul natural al insomniilor, eficiența Passiflorei este greu de egalat. Numeroase cercetări au arătat efectul de somnifer. Desi se instalează lent, el este de durată, somnul fiind imbunătățit in mod natural, fara niciun efect advers.

Extractul de passiflora are efecte benefice, de ameliorare si prevenire a atacului de panică, a stărilor de stres, anxietate și a acceselor de furie. Tratamentul cu passiflora s-a observat că poate duce la imbunătățirea controlului asupra emoțiilor, diminuând furia, angoasa, comportamentul violent sau agitația.

In medicina populară, passiflora a fost folosită cu success pentru ameliorarea diferitelor forme de epilepsie. Este recomandat si in Parkinson, in cure de 2-3 luni cu pauză de 2 săptămâni, deoarece s-a observat că ameliorează manifestările de isterie, care se asociază cu această afecțiune.

Extractul de passiflora se recomandă persoanelor care sufera de tulburări de ritm si creșteri tensionale generate de stres, frică, emoții negative și supărare.

Astmul este o altă afecțiune ameliorată de acest tratament. Tulburările de tranzit, gastrita, colita, colonul iritabil pot fi tratate și prevenite. O cură de o lună cu passiflora ajută la combaterea sindromului premenstrual.

Și nu ultimul rând, studii recente au arătat că extractul de passiflora ajută pacienții să scape de dependența de droguri, ducând la echilibrarea psiho-mentală a acestora.