Pentru absolvenții de gimnaziu, emoțiile încep luni

Evaluare NationalaExamenul va începe la ora 9.00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile sigilate cu varianta de subiecte multiplicată. Din acest moment, elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva itemii. Candidații vor fi supravegheați de câte doi profesori, de altă specializare decât cea la care susțin examenul. Cei care nu ajung la timp în școală nu vor avea avea voie să intre după începerea testării și își vor pierde dreptul de a mai susține evaluarea în această sesiune.

Va urma apoi, pe 23 iunie, proba scrisă la limba și literatura maternă, pe 24 iunie examenul la matematică, iar pe 26 iunie se vor afișa rezultatele. Candidații nemulțumiți de nota obținută pot depune contestație în aceeași zi, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 30 iunie. (intra cartonul pe portiunea asta)

Calendar Evaluarea Nationala 2015

22 iunie 2015          Limba și literatura română – probă scrisă

23 iunie 2015             Limba și literatura maternaă – probă scrisă

24 iunie 2015             Matematică – probă scrisă

26 iunie 2015             Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)

26 iunie 2015             Depunerea contesțatiilor (orele 16:00- 20:00)

27 – 29 iunie 2015     Rezolvarea contestațiilor

30 iunie 2015           Afișarea rezultatelor finale după contestații

Candidații nu au voie să intre în săli cu rucsacuri, ghiozdane sau poșete și au trebuie să aibă asupra lor nicio sursă de inspirație. De asemenea, telefoanele mobile și alte mijloace de comunicare sunt interzise. Pe toată perioada verificărilor, elevii nu trebuie să vorbească ori să schimbe între ei notițe sau alte materiale. Cei care încalcă aceste reguli vor primi nota 1 pe lucrare.

Evaluarea națională vine și cu o premieră în acest an. Înregistrările audio și video realizate cu ajutorul camerelor de supravegherea instalate în săli vor fi verificate prin sondaj, după fiecare examen. În cazul în care se constată nereguli sau tentative de fraudă, vor fi verificate toate înregistrările din școala unde s-au semnalat aceste probleme.

Redactor: Camer Nita