Pensiunile, preferate în minivacanța de 1 Mai

Două săptămâni ne mai despart de mult așteptata minivacanță de 1 mai. An de an cele mai aglomerate stațiuni sunt Mamaia și Vama Veche. Aici distractia este cuvântul de ordine. Sunt insa si turisti care cauta altceva. Și cum 1 mai coincide cu sarbatorile Pascale, pensiunile par să fie la mare căutare. La 2 mai, proprietarii se pregătesc să își întâmpine turiști.

În fiecare an, de 1 mai, Mamaia se transforma in statiunea tinerilor de bani gata si cu pertentii. La polul opus , adica la Vama Veche, ii gasim pe acei tineri frumosi si liberi care isi doresc doar un loc unde sa isi poata pune capul dupa o noapte alba. In ultimii ani, a aparut si o alta categorie de turisti: cei care, odata ajunsi la mare, își doresc liniste si odihna. La ei s-au gandit si proprietarii de pensiuni din 2 Mai, care fac ultimile pregatiri inainte de sosirea turistilor.

Pe langa camerele curate, mobilate simplu, dar care ofera tristilor acelasi confort ca la un hotel de 3 stele, la pensiunile din 2 mai turistii mai gasesc ceva: multa verdeata, flori si terase in care pot sta ore intregi la soare fara ca cineva sa ii deranjeze.

Cei mai multi proprietari spun ca au deja pensiunile rezervate pentru minivacanta de 1 mai. Iar unii turisti au vrut sa verifice conditiile inainte de vacanta si au dat o fuga la mare inca din acest week-end.

Redactor: Mihaela Ciorbaru