Pensionarii vor primi mai mulți bani

Ministrul Muncii a dat asigurări că pensiile vor creşte din luna septembrie, însă nu cu 40 %, aşa cum prevede legea adoptată de PSD în Parlament.

Violeta Alexandru a explicat că Guvernul urmează să stabilească procentul cu care vor fi majorate pensiile, în baza unor analize privind încasările la buget.

„Va fi o creștere a pensiilor. Este un Guvern responsabil, care va anunța o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (…), să nu aibă înțelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili și vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă.” –  a afirmat ministrul Muncii, Violeta  Alexandru

Totodată, ministrul a mai spus că este necesară majorărea pensiilor, dar acest lucru trebuie să fie susținut de buget.

„Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care, din răutate, din rea voință, să nu fie de acord cu cerințele pensionarilor. Este evident că este necesară o suplimentare în baza unei munci pe care au făcut-o, desigur, dar acest lucru trebuie să aibă susținerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, o perioadă în care economia a fost greu lovită.”  -a mai spus Violeta Alexandru.

Reprezentanţii organizaţiilor de pensionari au propus două surse de finanţare pentru creşterea pensiilor cu 40 la sută din luna septembrie: apelarea la rezervele Băncii Naţionale și amânarea cu un an sau doi a virării contribuţiilor la Pilonul 2.

Redactor: Oana Jărloianu