Pensionarii nu sunt interesati de biletele de tratament in statiunile balneare

Pensionarii nu sunt interesati de biletele de tratament in statiunile balneare. Pentru cea de-a IV-a serie de bilete de tratament din acest an mai sunt disponibile 31 de bilete. Cel mai probabil acestea vor fi distribuite către alte județe unde numărul maxim de ocupabilitate a fost atins.

Pensionarii nu se inghesuie sa isi trateze afectiunile. Dintr-un total de 77 de bilete de tratament in statiunile balneare, 31 au rămas disponibile. Cei interesati mai pot depune cereri pana la data de 3 aprilie.

Pensionarii interesati se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii Constanta, parter,ghiseul nr.1, cu urmatoarele documente:

  • Cerere tip
  • Trimitere de la medicul de familie (original si copie)
  • copie act identitate
  • talon de pensie pe luna februarie sau martie 2016

In funcţie de cuantumul pensiei, dar şi de prevederile unor legi speciale, biletele sunt fie gratuite, fie presupun o contribuţie proprie de maximum 50% din valoarea acestuia. Beneficiari de tratament balnear sunt pensionarii care au plătite la zi contribuţiile la stat, asiguraţii care au suferit un accident de muncă ori au o boală profesională şi cei care sunt vizaţi de anumite legi speciale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes