Pensionarii, neinteresați de biletele de tratament!

Pensionarii constănțeni nu se înghesuie să obțină un bilet de tratament balnear pentru a-și trata afecțiunile în stațiuni. Pentru ultima serie de bilete de tratament din anul curent au rămas disponibile 150 .

Spre deosebire de anii precedenți când pensionarii stăteau la cozi interminabile pentru a obtine un bilet pentru tratamentul balnear, anul acesta au ramas disponibile peste o suta de bilete.

Unul din motivele pentru care batranii nu se ingramadesc sa plece in statiuni este si acela că, in decembrie, este perioada sarbatorilor. Cei mai mulți prefera sa se trateze in lunile de vara. Pensionarii care vor să obţină un bilet de tratament balnear pot beneficia o singură dată de această oportunitate, în cursul unui an calendaristic. În funcţie de cuantumul pensiei, dar şi de prevederile unor legi speciale, biletele sunt fie gratuite, fie necesită o contribuţie proprie de maximum 50% din valoarea pensiei. Beneficiarii de tratament balnear sunt pensionarii care au plătite la zi contribuţiile la stat, asiguraţii care au suferit un accident de muncă sau au o boală profesională şi cei care sunt vizaţi de anumite legi speciale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verde