Pensionarii, neinteresați de bilete de tratament?

Au mai rămas doar câteva bilete de tratament balnear, disponibile pentru pensionari. Plecarea in statiuni este programată pe 18 martie. Persoanele interesate se pot prezenta la sediul Casei de Pensii, pentru a depune o cerere.

Pensionarii nu se ingrămădesc să plece în stațiunile balneare pentru a-și trata afecțiunile în sezonul rece. Așa se explică faptul că mai sunt disponibile bilete chiar și acum, cu câteva zile înainte de plecare.

Pensionarii care vor să obţină un bilet de tratament balnear pot beneficia o singură dată de această oportunitate, în cursul unui an calendaristic. Cei mai mulți dintre vârstnici preferă să călătorească în timpul verii. Pentru alții, nu contează anotimpul, dar nu își permit din motive financiare.

In funcţie de cuantumul pensiei, dar şi prevederile unor legi speciale, biletele sunt fie gratuite, fie necesită o contribuţie proprie de maximum 50%. Beneficiarii de tratament balnear sunt pensionarii care au plătite la zi contribuţiile la stat, asiguraţii care au suferit un accident de muncă sau au o boală profesională şi cei care sunt vizaţi de anumite legi speciale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes