Pensionarii, datori la CAR

Zeci de pensionari s-au imprumutat la Casa de Ajutor Reciproc inaintea Paștelui, iar acum trebuie să înceapă să returneze banii. Pentru unii, aceasta a fost singura soluție ca să aibă ce pune pe masă de sărbători. Celor care nu reușesc să își achite datoria li se pună poprire pe pensie.

Cei mai mulți dintre pensionari trăiesc de pe o zi pe alta, cu datorii la întreţinere, cu apa drămuită ca pe ceva de preţ, cu lumina stinsă și căldura oprită pentru a face economie. Chiar și așa, in pragul sărbătorilor bătrânii își doresc să aibă bucatele tradiționale pe masă și să le ofere cadouri copiilor și nepoților. Pentru a face rost de bani, mulți dintre ei apelează la Casa de Ajutor Reciproc.

Mulţi din solicitanţi preferă să ia sume mici de până în 3.000 de lei. Chiar dacă ar avea nevoie de mai mult, le e teamă că nu vor putea să plătească. Din păcate, odată cu creşterea numărului de împrumuturi, au crescut şi întârzierile la returnarea banilor. Bătrânii sunt păsuiţi o lună, două, dar, dacă tot nu reuşesc să plătească, li se pune poprire pe pensie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.