Pensionări și angajări, la Spitalul Județean Constanța

Conducerea Spitalului Județean Constanța anunță că un număr de 23 de asistenți mediclai de pe mai multe secții se pregătesc de pensionare, motiv pentru care, la începutul anului 2017 se va organiza concurs pentru ocuparea posturilor care urmează a fi eliberate.

La cerere, asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali se pot pensiona, în condițiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. De asemenea, contractul de muncă al personalului medical încetează la împlinirea vârstei de 65 de ani și a stagiului minim de cotizare realizat în sistemul public de pensii, precum și în conformitate cu celelalte condiții prevăzute de lege.

La Spitalul Județean Constanța, în această situație se află 23 de asistenți medicali din cadeul mai multor secții. Conducerea unității spitalicești menționează că activitatea medicală nu este afectată de aplicarea prevederilor legale, o bună parte din personalul medical fiind programat în concediu legal de odihnă în luna decembrie 2016. Posturile rămase libere urmează să fie ocupate prin concurs în luna ianuarie 2017. Măsura respectă prevederile Codului Muncii, potrivit cărora

”Încadrarea salariaților la instituțiile și autoritățile publice și la alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz”, potrivit OUG 144/2008.

Redactor: Daniel Albu