Penitenciarul Poarta Albă, în atenția DNA

Problme pentru șefii penitenciarului de maximă siguranță de la Poarta Albă. Un lider al sindicatului SINPEN îi acuză că folosesc deținuții în scopuri personale, iar avansările în funcție nu au la bază criteriul competenției, ci pe cel al relațiilor.

Marian Reileanu, președintele sindicatului SINPEN Brăila, a sesizat  Direcția Națională Anticorupție cu privire la șefii din Penitenciarul Poarta Albă, anunță B1 TV. Potrivit acestuia, detinuţii ar fi fost folosiţi în scopuri personale, pentru a organiza un flagrant anumitor persoane, iar mai mulţi șefi din cadrul penitenciarului ar fi ajuns în funcţii cheie după ce au fost promovati pe pile.

„Am sesizat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și Inspecției de control a ministerului Justiției grave fapte de corupție în sarcina ofițerilor Mate Mihai și Bănuță Petrică, actualmente director adjunct al Penitenciarului Poarta Albă. Timp de trei ani acești doi ofițeri au beneficiat de protecția totală a generalului Bejan, fostul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a declarat Marian Reileanu, președintele sindicatului SINPEN Brăila, conform sursei citate.

Acuzaţiile la adresa șefilor penitenciarului constănțean sunt dintre cele mai grave.

„Când am depus aceste sesizări, primele reacții au fost cele de bătaie fizică, tortură psihică la adresa sesizorilor, avertizorilor de integritate, ceea ce ne-a confirmat faptul că au fost deconspirate sursele noastre din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Ofițeri și adjuncți au fost bătuți, loviți, scuipați, hărțuiți și schimbați în locurile de muncă”, a mai spus președintele SINPEN.

Din cele spuse de acesta, au fost făcute două sesizări la DNA, iar rezultatele anchetei sunt așteptate în cel mai scurt timp.

Redactor: Paul Alexe