Peninsula revine în atenție

Zona istorică a Constanței, cunoscută și ca zona penisulară va fi evaluată de o comisie pentru a redeveni centrul bunăstării dobrogene și punctul principal de atracție turistică din municipiu. Declaraţia a fost făcută în premieră de viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău la ediţia de seara trecută a emisiunii Ora 21.

Viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău a declarat în premieră la emisiunea Ora 21, de joi seară, de la Litoral TV, că va înființa o comisie pentru reabilitarea zonei peninsulare a municipiului. Aceasta va fi alcătuită prin dispoziție comună a președintelui Consiliului Județean Constanța și a primarului, întrucât zona peninsulară nu aparține Constanței, ci întregii țări.

Din componența comisiei vor mai face parte trei reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, reprezentanți ai Direcției Arhivelor Naționale, criticul de artă Doina Păuleanu și reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară(OCPI).

Dată fiind istoria locului, proprietarii din peninsulă sunt considerați nu doar deținători de imobil ci și deținători ai unei fărâmi din moștenirea dobrogeană. De asemenea, comisia nou înființată, în limita permisivității legislative, va gândi și două pachete: unul suport pentru cei care vor să investească în penisulă, fie că e vorba de restaurare, fie că e construcție nouă, și altul  punitiv pentru cei care se încăpățânează, după ce vor face aceste proiecte, să nu investească în Peninsulă, scăzând astfel valoarea zonei.

Redactor: Nicoleta Bujor