Pedofil arestat

Bărbatul care a violat marți doi copii a fost arestat. Este un pedofil în serie care a fost eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu.

Până să fie prins, Alexandru Cristian Georgel, de 39 de ani a abuzat doi copii, in aceeași zi, la Galaţi şi Brăila. Individul a fost prins, în timp ce întreținea raporturi sexuale cu un băiat pe faleza din Brăila. Pedofilul nu s-a ferit deloc de ochii martorilor, iar oamenii care se aflau pe faleză la acea ora au sunat la poliție. Bărbatul nu a mai avut timp să fugă, a fost reținut și dus la audieri. La secție, agenții și-au dat seama că este vorba despre același bărbat care violase de dimineață fetița de 10 ani din Galați.

Individul era în evidenţele Poliţiei de aproape două decenii. A început să terorizeze oraşul Brăila încă din anul 1997. De atunci, a fost condamnat la închisoare de patru ori, pentru un lung şir de infracţini, printre care viol, perversiuni sexuale şi lipsire de libertate. Dar, de fiecare dată, a fost eliberat mai devreme. Ultima oară a ajuns după gratii în 2015, după ce a agresat sexual două adolescente chiar în incinta unui liceu.

La momentul eliberării, prădătorul sexual mai avea de executat aproape 3 ani din ultima pedeapsă. A ieşit din nou din închisoare deşi a avut 13 victime de-a lungul timpului, majoritatea copii. Experţii au stabilit că suferă de “întârziere psihică şi vid emoţional”. I-au recomandat doar un tratament. Mai mult, judecătorii au constatat că a dat dovadă de îndreptare.  În Statele Unite ale Americii funcţionează încă din anul 1995 o platformă online cu date actualizate despre agresorii sexuali, astfel încât ei să poată fi recunoscuţi şi evitaţi, chiar dacă se află în libertate. În România, există iniţiativa registrului naţional al agresorilor sexuali, dar deocamdată propunerea legsialtivă se află în continuare la Camera Deputaţilor.

Redactor: Cristina Niță