Pe mai multe străzi din Cernavodă se va institui restricția de circulație pe un singur sens (VIDEO)

Începând din luna septembrie, segmente de drum ale străzilor Anghel Saligny, Avram Iancu, Unirii și Mihai Eminescu din Cernavodă vor intra în regim de sens unic. Măsura a fost luată în urma implementării unui proiect ce are ca scop fluidizarea traficului rutier din oraș, pregătit de autorităţile locale.

Ideea întocmirii unui proiect de fluidizare a traficului a venit în urma sesizărilor primite de la şoferi, care reclamau că în mai multe zone ale oraşului se crează ambuteiaje, în special după orele 16.00.

Reprezentanţii Primăriei Cernavoda, în colaborare cu Serviciul Rutier au încercat să găsească soluții care să diminueze aceste probleme. Pe lângă fluidizarea traficului, introducerea sensurilor unice oferă și soluții pentru noi locuri de parcare. Mașinile vor putea fi parcate pe ambele laturi ale străzii, fără ca traficul rutier să fie obstrucționat.

Noile indicatoare cu Sens Unic vor fi amplasate în luna septembrie. De la aceeași dată se schimbă și prioritatea de trecere pe unele străzi din oraș și se vor amplasa indicatoare acolo unde acestea lipsesc.

Reporter: Paula Savescu ; Imagini: Gabriel Niculae