Pe la Dunăre, nu se trece!

Polițiștii de frontieră supraveghează cu strășnicie hotarele țării. Oamenii legii din județul Mehedinți au depistat, în ultimele acțiuni întreprinse, trei persoane care încercau să treacă fraudulos frontiera statului român. Cetățenii vor fi predați autorităților de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie.

În data de 23.05.2018, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinți au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în cadrul căreia au depistat, în apropierea frontierei, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă. Acestea se deplasau pe jos, dinspre malul românesc al Dunării spre interior, pe direcția kilometrului fluvial 865. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestora, conducându-le apoi la sediul instituției pentru cercetări.

Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit la malul Dunării şi o ambarcațiune sârbească, sens în care au informat autoritățile de frontieră sârbe despre eveniment.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că trei bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 26 și 28 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu barca, cu scopul de a ajunge în state din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar barca descoperită a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Republica Serbia, cetăţenii albanezi urmând a fi preluaţi de către autorităţile de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Redactor: Mihaela Țânțaru