Pe data de 3 aprilie, Rabla ar fi trebuit să…demareze

Pe data de 3 aprilie, Rabla ar fi trebuit să…. demareze. Nu s-a întâmplat  așa, iar constănțenii încă nu au unde să își ducă mașinile vechi pentru a beneficia de program.

Oficial, programul rabla 2012 este în desfăşurare. Neoficial însă, constănțenii nu au cum să predea încă mașinile, pentru că reprezentanții societăților acreditate se află în capitală pentru semnarea protocoalelor. Situația este pe cale să se rezolve, pentru că este posibil chiar de miercuri, să ajungă și tichetele. O altă problema este că anul acesta o mulțime de societăți au depus documentația pentru autorizare, ceea ce înseamnă că fiecăreia îi vor reveni mai puține tichete.

Se pare că tichetele alocate inițial nu vor fi nici pe departe suficiente, în condițiile în care anul trecut, o singură firmă din Constanța a casat peste 1 000 de autoturisme. Totuşi  numărul solicitărilor a scăzut, spun reprezentanţii firmelor de profil. Totuși, în județul nostru ar putea fi autorizate cinci firme care să preia maşinile vechi în schimbul tichetelor valorice de 3.800 de lei.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc