Pe 10 iunie, constănţenii sunt chemaţi la vot ca să-şi aleagă primarul

Pe 10 iunie, constănţenii sunt chemaţi la vot ca să-şi aleagă primarul. Şi chiar dacă, oficial, campania electorală nu a început încă, în municipiu bate deja… vânt de alegeri. Mai toate partidele şi-au anunţat candidaţii, care, de la o vreme, nu se mai sfiesc să apară în spaţiul public, sub diverse pretexte. Se anunţă, aşadar, o bătălie cel puţin interesantă, mai ales că în cursă a intrat şi o doamnă.

Actualul edil al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este, probabil, cel mai relaxat candidat înscris în cursă. Cu trei mandate la active şi un procent bunicel obţinut în sondaje, primarul merge şi de această dată… la sigur. Mai ales că, pe lângă susţinerea propriului partid, va avea şi spijin din partea Partidului Naţional Liberal şi al Partidului Conservator, care formează, împreună cu PSD, alianţa USL. Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, este al doilea bine cotat pentru fotoliul de edil şef al municipiului. Deşi acesta nu a mai avut răbdare până pe 10 iunie: şi-a făcut propria primărie şi s-a autointitulat primarul constănţenilor.

Mai timidă, dar deloc neglijabilă, a fost lansarea candidaturii lui Marian Vasiliev, care intră în cursă din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Fostul edil de la Murfatlar crede că, prin cumpătare şi politeţe, are şanse de victorie…

Cel care completează tabelul pentru alegerile din iunie este candidatul Partidului România Mare. Cristina Dincu, de profesie psiholog, este încrezătoare că o prezenţă feminină va face această bătălie mai interesantă.

UNPR şi PNŢCD şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul PDL, Gigi Chiru, iar PNG o va sprijini pe Cristina Dincu în cursă. Nu este exclus însă ca până pe 1 mai, termenul limită de depunere a candidaturilor, să se mai producă ceva permutări pe liste, aşa cum s-a întâmplat în multe alte rânduri…

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan