Pe 1 iunie sunt așteptați primii turiști pe litoral

Pentru un sezon estival în siguranță, la malul mării se lucrează intens, iar hotelierii și proprietarii de plaje și restaurante își așteaptă cu entuziasm turiștii.

Chiar dacă situația este incertă și nu se cunosc cu exactitate măsurile de siguranță, operatorii din turism au o rază de speranță.

Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile românești de la Marea Neagră care reprezintă doar un sfert din capacitatea de cazare a litoralului s-au  deschis sau urmează să se deschidă. Unii hotelieri deja au primit turiști în unitățile de cazare.

Administratorii teraselor au spus că se vor sfătui și ei cu colegii de la unitățile de cazare pentru a-și lua corect măsurile de siguranță pentru clienți.

Administratorii plajelor se tem însă, că vor investi bani în deschidere, deși nu există în acest moment un regulament clar.

Un lucru rămâne cert, în a doua săptămână din luna iunie numărul turiștilor pe litoral va crește semnificativ pentru că urmează Rusaliile. Așadar, în weekend-ul 7-8 iunie, în mod tradițional, românii vin în mini-vacanță la mare.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin