PDL este rupt în două de conflictul dintre Vasile Blaga şi Elena Udrea

Vasile BlagaPDL este rupt în două de conflictul dintre Vasile Blaga şi Elena Udrea, ambii candidaţi pentru conducerea partidului. Problema a fost discutată şi în şedinţa conducerii centrale a PDL, reunită astăzi. Unii lideri democrat-liberali au sărit deja să-l apere pe Blaga, după ce Traian Băsescu i-a criticat prestaţia de până acum şi a anunţat că o susţine pe Elena Udrea. Alţii, dimpotrivă, i-au luat partea actualului lider al partidului.

Sulfina Barbu este una dintre susținătoarele lui Vasile Blaga.

Liderul PDL a atacat-o din nou pe Udrea. Blaga a declarat luni că afirmaţiile Elenei Udrea privind o înţelegere a lui cu USL reprezintă “un mod de abordare incorect”, întrucât el a fost doar în PD, în timp ce a fost membră PSD şi PNL. Mai mult decât atât, Blaga i-a transmis același mesaj și lui Băsescu, care și-a arătat susținerea pentru Udrea la șefia PDL.

Deși Băsescu o susține pe Udrea, declarațiile pe care le-a făcut duminică spun, parcă, altceva.

În apărarea Elenei Udrea  a sărit și premierul Victor Ponta care a declarat nonșalant că… Blaga nu există!

La data de 23 martie, în PDL vor avea loc alegeri interne pentru o nouă conducere a partidului. Până acum și-au anunțat intenția de a candida Vasile Blaga, actualul președinte, și deputatul Elena Udrea.

Redactor: Doina Sirbu