Patru trenuri oprite la Constanța

Patru trenuri au fost oprite astăzi din drum la Constanta dupa ce pompierii au dat alarma în gara Saligny de langa Cernavoda : un tren de marfa încarcat cu GPL scăpa gaz lichefiat dintr-un robinet aflat la jumatatea garnituri. Pericolul de explozie fiind mare, a fost oprită circulația fertoviară pană la remedierea defecțiunii.

Nu doar circulația pe calea ferată a avut de suferit ci și drumul European 81 a fost închis de pompieri pe ambele sensuri de mers în apropiere de Cernavodă. Trenul avea în componenţă 40 de vagoane pline cu gaz petrolier lichefiat, iar pompierii militari au fost solicitaţi să asigure măsurile de prevenire a incendiilor până când specialiştii remediază defecţiunea.

Probleme au fost semnalate doar la unul din cele 40 de vagoane, fiind pierderi de gaz de la vana de descărcare. La faţa locului s-au deplasat două autospecialele de la Detaşamentul de pompieri Cernavodă. Pompierii militari au izolat zona şi aşteaptă ca echipa specializată a operatorului economic care deţine gazul sa remedieze defecţiunea.

”Începând cu ora 8.30, ISU a interzis circulaţia trenurilor de pasageri între Cernavodă Pod şi Medgidia, ca urmare a unor scurgeri de gaz lichefiat (GPL) la un vagon de marfă în zona Saligny. A fost afectată circulaţia trenurilor IR 1581 Bucureşti – Constanţa, IR 1580 Constanţa – Bucureşti, IR 1822 Arad – Constanţa, R 8202 Constanţa – Buzău. CFR Călători a reluat circulaţia imediat ce ISU a permis acest lucru”.

Redactor: Oana Jărloianu