Patru persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea de cămătărie au fost reţinute (VIDEO)

Patru persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea de cămătărie au fost reţinute pentru 24 ore. Printre suspecţi se află şi doi foşti membrii ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu

Oamenii legii spun că au de a face cu o reţea care a făcut zeci de victime şi un prejudiciu ce depăşeşte 2 milioane de euro. 10 persoane au fost audiate în cursul zilei de marţi, iar ofiţerii DIICOT au făcut opt percheziţii la firmele si domiciliile celor implicaţi. De aici au fost ridicaţi saci intregi de documente. Printre suspecţi se numără şi Mariana Ciuculeaca, fostul preşedinte al filialei Constanţa al Partidului Poporului – Dan Diaconescu.

Anchetatorii nu au fost însă de acord cu ea şi au emis o ordonanţa de reţinere pentru 24 ore pe numele femeii. Aceasta este acuzată că împreună cu Nicolae Aldea, un fost colonel de Jandarmerie, dădea credite printr-o firmă de management financiar.

Atunci când dobânzile creşteau şi creditorii se vedeau puşi în imposibilitatea de a plăti, cei doi angajau recuperatori. Aceştia sechestrau si băteau clienţii până când aceştia le cedau casele. Suspectii deţin nu mai puţin de 14 imobile, peste 100 terenuri dar si un hotel in Eforie.

Redactor: Camer Negip