Patru milioane de euro pentru mii de români

Peste 50.000 de persoane vor primi bani de la stat, începând cu luna decembrie. Orice român care are domiciliul în țară, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se va putea înscrie în proiectul de finanțare pus marți în dezbatere.

Vești bune pentru românii care vor cumpăra electrocasnice noi! Programul Rabla le va da posibilitatea să scape de aparatele vechi, care consumă mult și să obțină în schimbul lor sume de bani sub forma unor vouchere. Acestea pot fi folosite la cumpărarea unor electrocasnice noi, mai performante din punct de vedere energetic. Românii vor primi de la stat, un ajutor între 200 și 400 de lei, pentru achiziția de mașini de spălat, aparate de aer condiționat, frigidere, toate de ultimă generație. Singura condiție pe care trebuie să o respecte este ca aceștia să predea comercianților electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie electrică.

Prima de casare însumează aproape o treime din prețul unei mașini de spălat și asigură o pătrime din costul unui frigider. Prin intermediul acestui program se așteaptă ca magazinele să înregistreze venituri record, întrucât programul va debuta cel mai curând în luna decembrie. Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se va putea înscrie. Potrivit reprezentanților ministerului, 50.000 de români vor putea beneficia de acest program de finanțare.

Așadar, programul ”Rabla pentru electrocasnice” va începe în luna decembrie și va avea un buget de peste patru milioane de euro.

Redactor: Oana Jărloianu