Patru ani cu SMURD (VIDEO)

Cursă contratimp pentru a salva vieţi omeneşti, adrenalină la cote maxime în cele mai dificile situaţii, spirit de echipă şi o luptă interioară permanentă. În patru ani de zile, specialiştii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa le-au experimentat pe toate. Au trecut şi prin momente grele însă au devenit mai puternici şi pregătiţi să facă faţă oricărei provocări. Ce îi îndeamnă pe aceşti oameni să pună mai presus de orice viaţa semenilor şi care sunt satisfacţiile acestei meserii, ne spun chiar ei.

28 august 2008 – primul apel de urgenţă înregistrat la dispeceratul Pompierilor SMURD şi primele vieţi salvate de paramedicii constănţeni. Au urmat de atunci, mii de provocări şi de situaţii limită şi tot atîtea clipe în care s-au luptat cu ei înşişi pentru un scop mult mai nobil. Viaţa unui om este darul cel mai de preţ şi trebuie apărat prin orice mijloace. Este motto-ul pe care specialiştii constănţeni l-au onorat de fiecare dată, timp de patru ani de zile.

Zeci de mii de persoane le vor rămâne veşnic recunoscătoare medicilor de pe SMURD, iar cele peste 28 de mii de intervenţii din  tot acest timp, sunt fiecare în parte, întipărite în memoria salvatorilor.

S-au confruntat cu situaţii limită, au înfruntat pericole extreme, au sfidat timpul şi au readus speranţa în sufletele oamenilor. Astăzi, SMURD Constanţa este una dintre cele mai solicitate servicii la nivel naţional, după statistici, şi totodată îngerul păzitor al constănţenilor şi nu numai.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Ionescu