Patronii generosi isi vor trimite angajatii in concediu cu voucherele de vacanta

Primele tichete au fost tiparite si au ajuns deja la angajatori . Indiferent că lucrează la stat sau la privat, toţi salariatii şi-ar putea plăti următorul concediu cu tichetele de vacanţă. Atenție însă înainte de a visa la destinații exotice, trebuie să vă spunem că voucherele sunt valabile exclusive pentru staţiunile din ţara noastră şi mai este un aspect important. Tichetele sunt nominale!

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Daca bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, în mediul privat, acordarea acestor vouchere ramane la latitudinea angajatorului. Dupa ce intra in posesia voucherelor, fiecare poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism că să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Primele vouchere de vacanţă au ajuns deja la firmele ale căror patroni le-au inclus în pachetul salarial. Iar în avantaj ies mai ales companiile , sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele pe care le plătesc angajatorii. Totodata, masura reprezintă si o gura de aer pentru turismul românesc.

În primul semestru al anului trecut, 2,3 milioane de români și-au făcut concediul în ţară, ceea ce înseamnă un număr mai mare cu aproape un sfert față de anii precedenți, în rîndul vizitatorilor care aleg să-și petreacă vacanța pe tărîmurile natale. Turismul intern include o serie de destinații care, cu siguranță, ar trebui să se afle pe itinerariul oricui de vacanță. Pe timpul iernii, staţiunea Poiana Braşov este una dintre principalele destinaţii montane din ţara noastră. O vacanța la ski în Poiană, costă între 155 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele și 328 de lei pe noapte la condiții de cinci stele, pentru o persoană. Pe timpul verii, stațiunea Mamaia și Delta Dunării reprezintă vedetele turismului românesc.

Aici tarifele pleacă de la 150 de lei, pentru aceleași condiții și pot ajunge și pînă la cîteva sute, în funcție de preferințele turistului. Și detinațiile balneare sau cele de off-road sunt preferate de români, dar și pachetele CityBreak, prin intermediul cărora puteți afla mai multe despre cultura și istoria orașelor din România au devenit extrem de populare, în ultima perioadă. Totul atît timp cît vă încadrați în plafonul calculat la salariul minim brut pe economie, adică în jur de 6.000 de lei. Ideea de merge in vacanta pe banii angajatorului le aduce romanilor zambetul pe buze.

Tichetele pot fi folosite doar în staţiunile din ţară şi sunt nominale. Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la astfel de vouchere.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes