Patriarhul Daniel, la a 65-a aniversare

E zi de mare importanta pentru biserica ortodoxa romana. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a împlinit astazi 65 de ani. Inaltul prelat si-a sarbatorit aniversarea la Manastirea din Techirghiol, alaturi de preoti, credinciosi si maicutele care slujesc acolo. Din partea lor, a primit flori, o carte bisericeasca  pretioasa si un vesmant bisericesc.

Preafericitul Daniel se afla de cateva zile la Manastirea Sfânta Maria din Techirghiol, lacas de cult subordonat direct Patriarhiei Romane. Si cum ziua de nastere a inaltului prelat nu putea trece neobservata, maicutele de la manastire, impreuna cu preoti veniti din toate colturile tarii au organizat o slujbă de mulţumire pentru împlinirile din viaţa bisericii, a poporului român şi cea de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

La sfarsitul slujbei si Tedeumului inchinat, preotii veniti din toate colturile tarii i-au oferit preafericitului Daniel flori si cadouri, toate avand o insemnatate religioasa importanta.

Sărbătoarea oficială a prea fericitului  Daniel este pe 30 septembrie, ziua întronizării ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Prea Fericitul  Daniel s-a născut pe 22 iulie 1951, în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate academică şi a celor 25 de arhierie, patriarhul  a deţinut numeroase funcţii şi a fost onorat cu multe distincţii şi titluri, printre care cel de Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi din ţară şi străinătate.

Redactor: Paul Alexe