Păsările din microrezervația din Constanța se bucură de vremea călduroasă

Păsările din microrezervația din Constanța se bucură de vremea călduroasă de pe litoral. Înaripatele au fost scoase din adaposturile de iarnă, unde au fost protejate de zăpadă și viscol. Pelicanii si-au schimbat culoarea in roz, semn că încep sa-si caute perechea.

După mai bine de două saptamani în adăpostul de iarnă, pelicanii au iesit in aer liber. Pasarile masive s-au urnit cu greu, dar incet-incet, s-au indreptate una cate una spre lac. A urmat un integ ritual de aerisire, curatarea penajului, si dezmortirea aripilor.

Microrezervatia de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii nu a avut niciodata un număr fix de pelicani, deoarece multe exemplare salbatice isi gasesc adapost aici pe timpul iernii.

Unele păsări au început acum să își exerseze zborul. Au facut cateva ture deasupra lacului, dar au revenit la sol imediat ce au văzut mâncarea.

Pelicanii și-au făcut o casă din Microrezervație. Pelicanul “Costică” este obișnuit cu prezența oamenilor și se plimbă degajat pe alei.

În timpul iernii, la Microrezervatia de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii au sosit cantitati suplimentare de hrană, datorită ONG-urilor si a voluntarilor.

Redactor: Anamaria Stoica