Pasarela de la Cazino, demolată

Se mai duce un simbol de marcă al Litoralului! Celebra pasarelă construită în Mamaia pe vremea regelui Carol al II-lea va fi demolată de Apele Române în cadrul unor lucrări ample de consolidare a plajelor și reducerea eroziunii costiere.

Edificiul construit în mare în dreptul cazinoului din Mamaia a fost lăsat de izbeliște de multe decenii și a ajuns în ziua de azi un pericol pentru înotători.

Proiectul pasarelei a pornit de la dorința edililor vremii de a avea un punct principal de atracție pentru vizitatori. Construcția urma să fie lungă de aproape 130 de metri și să aibă două tobogane pentru copii şi adolescenţi, două debarcadere pentru şalupe şi bărci şi o terasă-bar.

Timpul a trecut, iar construcția a început să devină o ruină. Pasarela regală va fi distrusă deși nu ar fi fost imposibil de restaurat și de repus în valoare ca monument istoric.

Reabilitarea plajelor urmează să înceapă în câteva luni. Este al doilea lot de zonă costieră care intră în lucru. Prima lucrare de acest fel s-a încheiat în urmă cu 4 ani. Banii vin din Fonduri Europene.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin