Pas important în comerţul transfrontalier făcut la Constanţa (VIDEO)

Canalele navigabile Dunăre – Marea Neagră şi Poarta Albă – Midia Năvodari vor avea un front de aşteptare a convoaielor de barje ce transportă mărfuri. Proiectul în valoare de aproximativ 14 milioane de lei aparţine Companiei Naţionale Administraţiei Canalelor Navigabile.

Ideea proiectului ACN a prins contur încă de la proiectarea Canalului Dunăre Maresa Neagră, cînd s-a prevăzut lărgirea malului stîng în apropierea canalului Midia Năvodari.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare în proporţie de peste 70%.

Obiectivul general este acostarea în condiţii de siguranţă a convoiaelor de barje la confluenţa celor două canale. Lucrările se vor executa pe parcursul a 18 luni, timp în care se va construi frontul de acostare, cheul continuu şi platforma din spatele cheului, loc unde va fi amplasată o clădire din containere.

Impactul va fi unul semnificativ pentru transportatorii de mărfuri aflaţi în tranzit pe canalele navigabile. Printre avantajele construcţiei se numără reducerea costurilor aferente consumului de combustibil şi a timpului de lucru, precum şi a timpului şi distanţei necesare pentru manipularea mărfurilor transportate.

Fiind situat în apropierea unei zone cu potenţial turistic, respectiv a fermelor viticole şi a cramelor Murfatlar, frontul de acostare va crea noi oportunităţi şi pentru operatorii din turism.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.