Partidul Social Democrat şi-a desemnat astăzi echipa de conducere

Nicușor Constantinescu a fost învins, astfel, pentru a doua oară de Marian Oprișan. Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea a mai câştigat, în urmă cu o lună, alegerile pentru funcția de președinte la Uniunea Consiliilor Județene din România în urmă cu o lună. Constantinescu nu contestă rezultatele alegerilor însă a refuzat să comenteze. Nicușor Constantinescu a primit 219 voturi în timp ce Marian Oprişan, 298.

Nicușor Constantinescu a avut ghinion și când a dorit să voteze. Secția a rămas fără buletine, iar președintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost nevoit să aștepte jumătate de oră în faţa urnei.

Vicepreşedinţi pe regiuni au mai fost desemnaţi: Gheorghe Nichita – pentru de Regiunea Nord – Est,  Mircea Cosma, pentru Regiunea Sud, Paul Stănescu, pentru Regiunea Sud – Vest; Ion Mocioalcă, pentru Regiunea Vest; Ioan Rus, pentru ; Regiunea Nord – Vest; Mircea Duşa, pentru Regiunea Centru;  şi Robert Negoiţă, pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov.

Vicepreşedinţi la nivel naţional au fost aleşi, în ordinea numărului de voturi obţinute: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.

Cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost adjudecate, în ordinea numărului de voturi, de Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita