Partidul Democrat Liberal se afla în mijlocul unui scandal fără precedent

După rezultatele dezastruaose de la alegerile locale, întreaga conducere a partidului, în frunte cu Emil Boc, a demisionat ieri la finalul unei sedințe cu scântei. A fost cu sânge pe pereti, a declarat un lider democrat-liberal. După ce Emil Boc a anunțat că nu va mai candida la presedinția partidului, Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu sunt văzuti printre favoriți.

Democrat-liberalii se vor reuni dumincă pentru a decide când își vor alege noua conducere, după ce membrii marcanți ai formațiunii politice și-au depus demisiile.

Unii democrat liberali sunt de părere că e foarte bine că liderii PDL și-au dat demisiile. Părerea lui Berceanu este împărtășită de și de Monica Macovei, cât și de George Scripcaru.

Democrat-liberalii vor decide, duminică, în ședinta Colegiului Director echipa care va pregăti alegerile pentru viitorii lideri ai partidului. Până atunci actuala conducere demisionară va asigura interimatul.

PDL este gata să deschidă ușile și unor nou-veniți. Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, este unul dintre cei pe care democrat-liberalii și l-ar dori în partid.

Până duminică, însă, o parte a liderilor PDL a luat cina la un restaurant de lux din Capitală. Vasile Blaga, Cristian Poteraș și Theodor Baconschi sunt doar câtiva dintre democrat-liberalii care s-au întâlnit la ceas de seară și au mai discutat, printre altele, și despre viitorul partidului.

Pe fondul tensiunilor din PDL, PNL vine cu o idee salvatoare. “Niciodată să nu spui niciodată!” Acesta a fost răspunsul preşedintelui PNL Bucureşti la întrebarea dacă liberalii ar putea colabora cu democrat-liberalii. Declaraţia lui Eugen Nicolăescu a stârnit o adevărată furtună în interiorul USL. Premierul Victor Ponta este de acord, însă cu anumite condiții.

În ciuda declarațiilor, cum că PDL ar putea colabora cu PNL, unii pedeliști spun că nu știu nimic de asta.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu