Parteneriat în turism între România și Moldova

Destinațiile de la malul mării se vor regăsi, de acum, în ofertele operatorilor turistici de peste Prut! Federațiile de promovare turistică din România și Republica Moldova au semnat un acord strategic de colaborare prin care își propun să atragă cît mai mulți turiști, din toată lumea.

Zonele de vacanță din România au un potențial deosebit de mare de atragere a turiștilor din Republica Moldova. Pentru creșterea numărului de turiști de peste Prut, a fost semnat un parteneriat între federațiile de promovare turistică din cele două țări.

De asemenea, românii se pot îndrepta către destinații turistice din Republica Moldova.

Managerii agențiilor de turism sunt de părere că poate exista un interschimb de turiști între România și Republica Moldova datorită istoricului comun și a asemănărilor culturale.

Românii se pot îndrepta mult mai ușor către Republica Moldova și datorită prețurilor mult mai accesibile. Agențiile de turism din România caută însă soluții pentru ca moldovenii să plătească tarife ceva mai mici pentru litoralul românesc. O soluție ar putea fi sudul litoralului, care în timpul sezonului estival are un grad de ocupare ceva mai mic.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea