Parteneriat Antidrog Pentru Siguranță Rutieră

Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu IPJ Constanța, a anunțat,  în cadrul Campusului Universității Ovidius, demararea proiectului Parteneriat Antidrog Pentru Siguranță Rutieră – ediția a III-a.

Proiectul „Parteneriat Antidrog Pentru Siguranță Rutieră” are ca obiectiv prevenirea evenimentelor rutiere comise pe fondul consumului de alcool și în special de droguri în rândul studenților. Scopul proiectului îl reprezintă informarea, educarea și conștientizarea efectelor nocive din punct de vedere medical, psihologic dar și juridic ale consumului de alcool și în special de droguri la volan.

Beneficiarii proiectului vor fi studenții Universității „Ovidius” din Constanța. Pe tot parcursul proiectului vor fi desfășurate ample activități de informare a studenților de către specialiștii antidrog și cei ai poliției rutiere. La finalul proiectului, în data de 11 mai 2018, ora 10.00 pe platoul Campusului Universității „Ovidius” din Constanța va avea loc o activitate complexă constând în simularea unui accident rutier comis pe fondul consumului de droguri și modalitatea de intervenție în astfel de situații, prezentarea modului de conducere defensivă de către un pilot autorizat și în încheiere un concurs de completat chestionare despre legislația rutieră. Organizatorii vor oferii premii, diplome și cupe.

Redactor: Isabela Boantă