Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013

parlamentPremierul Victor Ponta a declarat, în plen, după votul la proiectele de buget şi cel al asigurărilor sociale pe 2013 că nu este un buget perfect, dar este cel mai bun pe care ţara poate să-l aibă.

Ulterior, Victor Ponta s-a declarat mulţumit de adoptarea bugetului de stat în Parlament, el menţionând că acesta trebuie să fie cheltuit cu “grijă” şi să se facă economii în zonele care permit.

El le-a mulţumit parlamentarilor pentru votul dat “pentru că, până la urmă, dincolo de votul pentru învestitură, cel mai important vot este cel pentru buget”.

El a menţionat că “e normal, până la un punct şi un pic de scenă pentru opoziţie”.

Deși, în cele din urmă, legea bugetului a fost votată, scandalurile din jurul bugetului de stat s-au ţinut lanţ până în ultima clipă.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi “pentru” şi 109 voturi “împotrivă”. La acest act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posturi finanţate prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Celelalte 37 de amendamente la proiect au fost respinse.

Redactor: Raluca Damian / Doina Sirbu