Parlamentariii vor continua să se lăfăie în apartamentele luxoase

chirie parlamentariParlamentarii vor locui în continuare la hoteluri de cinci stele, dar vor plăti o cazare la jumătate de preț. 104 deputaţi beneficiază la ora actuală de serviciile hotelurilor de lux. Deşi e la primul mandat, Mircea Irimie a prins repede gustul vieţii de parlamentar, aşa că vrea să rămână în continuare la hotel.

Confortul lunar al parlamentarului de hotel costă statul până la 8 mii de lei, de 5 ori salariul mediu brut pe economie, pe care nu-l au nici jumătate din românii care muncesc. Pentru că s-a pus problema costurilor ridicate, aleșii au găsit o soluție ca să nu renunțe la traiul luxos. Cu acordul hotelierilor, nu li se mai schimbă zilnic aşternuturile şi nu mai plătesc parcarea.

Singurii mai curajoşi sunt parlamentarii tineri. Câţiva au decis să-şi ia viaţa în mâini şi să înfrunte pericolul traiului alături de oamenii de rând, în cartierele bucureştene. Şi sunt nemulţumiţi.

Până la finele săptămânii, toţi cei peste 500 de senatori şi deputaţi trebuie să-şi exprime punctul de vedere cu privire la noile locuinţe în care vor sta gratuit în timpul mandatului.

Redactor: Raluca Damian